zaterdag 5 mei 2007

Ditte leest.. neckerman, wehkamp enz gidsen


Jonge meisjes moeten voldoen aan het slankheids-, grote borsten-, beeldschoon zijn ideaal.
Waanzin ten top natuurlijk.

Maar... nu ik 50 ben moet ik ook weer aan een ideaalbeeld voldoen...
Gezien het feit dat ik niet zo mobiel ben bestel ik vaak kleren en ik heb klaarblijkelijk een metamorfose ondergaan...een heel ander mens geworden...
Ik val sowieso ineens in de grote maten want ja, 50 jaar en slank dat lijkt niet te combineren. (in mijn geval volslank :-) )
Maar dan... Een broek voor mijn jeweetwel leeftijd is nu gericht op het draagcomfort en beweeglijkheid! Wow. Jaja dames, het is maar dat u het weet. Er zitten elastieke taillebanden op, of ingezette stukken van eleastiek. De broek zelfs is ook het liefst van stretchmateriaal gemaakt.
Truien hebben een V-hals vanwege het slanke effect. (soms een V-hals tot aan je navel maar.. daar draag je dan weer een hempje met kantje onder)
Rokken hebben strategisch slank afkledende naden en het liefst ook elastisch in de taille.
Jurken zijn wijd, en keurig en natuuuuuuulijk ook afkledend.
T-Shirts hebben een split aan de zijkanten vanwege de bewegingsvrijheid.
Ook hebben deze T-shirts één bloem, het liefst op de schouder, omdat dat zo lekker afleidt van de 'moeilijke' plekken.
T. shirt zijn ook allemaal wijd en lang, de lengte is aangepast aan de maat, wat een geluk toch.
De mouw dient tot over de helft van de bovenarm te vallen. Je zal die vieze ouwe lellen toch maar eens zien, bah.
Ook draagt de vrouw boven de 50 blijkbaar graag comfortabele huispakken. Deze huispakken zijn voorzien van een capuchon!!! (Klaarblijkelijk wonen vrouwen boven de 50 ook in aftandse woningen waar het binnenregent).
Vrouwen boven de 50 dragen ook geen friviool ondergoed, welnee, een b.h. lijkt eerder een vestinggebouw. Ook de tanga's kan je wel vergeten, het liefst draag je een buik- en heupcorrigerende slip die reikt tot de navel, al dan niet met dijbeencorrigerende pijpjes tevens is er een 'tailleband' te krijgen, of een heel pak van dijen tot schouders.
Want stel je voor én 50 én een vetrichel, dat is teveel van het goede. Je zou er onwel van worden bij het zien van zovéél viezigheid toch? (grrrr)
Dit alles wordt natuurlijk wel getoond door zeer slanke dames waarbij de botten bijna door de corrigerende slip heen steken.
Ook draag je echt geen vrolijk kleurtje meer... het liefst kleed je je in effen zwart, bruin, beschaafd rood, donkerblauw maar... let wel... mét afstekend biesje, dit alweer om de aandacht af te leiden van de moeilijke plekken. En wil je iets kleurigs dan meteen ook héél kleurig, felroze, felgeel, felrood, wel effen natuurlijk met de strategische bloem.
Korte broeken kan niet meer, nee men draagt als beschaafde dame een capri (broek tot de kuit).
Bikini's bestaan niet meer maar gelukkig zijn daar de badpakken die allerlei ingebouwde funkties hebben, wonderpakken zijn het, alles pushed up en in, ook al ben je nooit slank geweest, in zo'n badpak ben je het! Daarbij wordt een pareo (omslagdoek) geleverd want liggen in je badpak is heel wat anders dan lopen, dan beweeg je!!! en alles beweegt mee!!! en dat is vies, dus tijdens het lopen sla je een pareo om want je wilt het je medemens toch niet aandoen dat ze lillende bovenbenen zien toch?

Kortom, boven de 50 mag je ook niet meer zijn wie je bent...
Waanzinnig gewoon, net zo waanzinnig als bij de jonge meisjes die zich laten opereren, liften en botoxen om aan het bij hún leeftijd passende ideaalbeeld te voldoen.

Ditte