woensdag 12 december 2007

Ditte leest... kerstpret moet in korset


Het blijft lachen...

Vroeger had je gewoon een kerstboom met kaarsjes en gelovigen hadden daar nog een kerststalletje bij en hooguit deed je je mooie kleren aan en at je een beetje anders dan anders. Maar nu vraag je je af wat kerstmis eigenlijk inhoudt.
Is er nog een kerstgedachte?
Veel mensen zuchten al bij het idee dat het 'verplichte nummer' van familiebezoek er weer aan komt. Volgens mij is niet voor niets de skivakantie zo in trek... alles heb je er voor over om aan die familiediners inclusief eventuele cadeau's te ontkomen.
Maar als ik de advertenties mag geloven moeten er nog een ander verplicht 'nummer' plaatsvinden tijdens de kerst.
Voorheen kreeg je nog reclamefolders over kerstkleding zoals zwarte jurken met glitters en fonkelende sieraden die zo mooi oplichten bij het 'kaarslicht' van de kerstboom. Maar nu moeten de meeste vrouwen in ondergoed met glanzende make-up en die flonkerende sieraden aan de kerstdis zitten is mijn indruk.
Op de voorpagina's van die folders mag de vrouw des huizes nog wel in soepelvallend goudkleurige blouse of blazer (met prinsessenlijn) aan tafel verschijnen maar opvallend is dat verder in de folders vooral het damesondergoed erg belangrijk is tijdens de kerst.
Korset met slip is erg in trek (zie foto) en de stringtanga met gouden kerstrandje evenals het doorzichtige hemdje met ingebouwde beha (let op, vormvast!)... of de jazzpants met exclusief borduursel... natuurlijk... logisch...
De hele familie komt eten, je bent al dágen bezig met de voorbereiding van het kerstdiner, met een verhit hoofd sta je achter de pannen en ondertussen verwens je het hele kerstgedoe met eters erbij maar vlak voor de meute binnenkomt trek je nog even je stringtanga aan, of je wurmt je bezwete lijf nog even in het korset, want het is kerst tenslotte.
Vanzelfsprekend doe je dat, want het staat in de advertenties dat dat moet...
En daar zit je dan in je jazztangastringkorset aan tafel met de kalkoenlucht in je haren en de christmaspuddingspetters in je gezicht.
Maar gelukkig... volgens de advertenties mag je ook je aircokniekousen aan met comfortabele zachte boord...
Is dat even een opluchting!

En dat verplichte nummer? Geheid dat manlief na afloop van het 'gezellige' kerstdiner op de bank ploft, de knoop van zijn broek losmaakt en zucht hehe even lekker uitbuiken, en binnen een kwartier zit te ronken in zijn stoel...

En jij dans en springt van vreugde in het rond want jij hebt je vormvaste hemd aan en daarom kan jij, blij, blij en heel vormvast, rotzooien!
Opruimen dus...

Ditte

Geen opmerkingen: